Bloemen en planten brengen sfeer in uw omgeving. Door bloemen en planten te combineren brengt het kleur en sfeer in uw tuin of woning. Wij hebben wisselt assortiment planten en bloemen welke bij het jaargetijde passen. Verder kunnen wij u adviseren over de verschillende soorten bloemen en planten.

Een bloemetje is ook leuk om als cadeau te geven. U kunt bij ons leuke bloemstukken en boeketten vinden maar ook op wens laten maken.

Kamerplanten

In onze winkel hebben wij een afdeling kamerplanten. Bij kamerplanten kunt u denken aan bloeiende kamerplanten. Deze planten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen en daar dient rekening mee gehouden te worden. Oerwoudplanten zoals varens verdragen geen felle zon, cactussen daarentegen staan graag in de zon, hoe warmer hoe beter.

Verder is er zijn er nog groene kamerplanten deze bloeien niet. Hun sierwaarde ontlenen deze planten aan hun bladvorm of kleur. De meeste “groene” planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen, de bonte soorten hebben meer licht nodig en is een standplaats op het Oosten prima. Verder hebben wij ook diverse soorten potgronden.

In de speciale potgronden zitten extra voedingsstoffen, die er voor zorgen dat de planten een extra ondersteuning krijgen bij de groei. Ook voor het bestrijden van ongedierte op planten hebben wij zowel biologische als traditionele bestrijdingsmiddelen.

Tuinplanten

Wij proberen het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken door de vaste tuinplanten onder te verdelen in verschillende categorieƫn. Zo zijn er schaduwplanten en planten die graag in de volle zon staan. Op het etiket van de plant staat vaak de hoogte aangegeven. Hoewel dat ook afhangt van de grondsoort en de plek die de plant in de tuin krijgt.

EĆ©njarige perkplanten zijn goed te combineren met vaste planten. Kuipplanten zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende.