Een hond is een vriend voor het leven, welke trouw is en veel liefde kan geven aan u of uw gezin.  Maar het zorgen voor een hond brengt ook verantwoordelijkheden met zicht mee. Een goede opvoeding, op tijd uitlaten en de juiste voeding zijn daarbij van groot belang.

Voeding en benodigdheden voor uw hond

Een goede voeding hangt af van o.a. de leeftijd, ras en levensbehoeften van de hond.

Naast goede voeding is een eigen plek voor de hond ook zeer belangrijk. Door hem een eigen plek te geven met een o.a. een mand, voer- drinkbak en eigen speelgoed leert de hond zijn plaats kennen.

Om een wandeling te maken met uw hond, heeft u naast een riem ook een halsband of tuig nodig.

Met een trekkende hond is een tuig aan te raden. Door het trekken met een halsband kan de hond zijn nek en/of rug beschadigden.

Vachtverzorging, nagels en parasietenbestrijding hond

Elk hondenras heeft te maken met vachtverzorging. Een goede vachtverzorging kan bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van uw hond. Wordt een hond te weinig gekamd dan kan de vacht vol gaan zitten met klitten. Of nog vervelender, vervilten, wat voor een hond nare jeuk oplevert. Daarnaast is het prettiger om losse haren met een borstel weg te halen. Hierdoor heeft u minder haren rondzweven in uw huis.

Te vaak borstelen is ook niet goed. Als u te vaak borstelt kunt u de gezonde haren los trekken en het verharen juist stimuleren. Vaak is één keer per week borstelen meer dan voldoende. Zorg er ook voor dat u de juiste kammen en borstels gebruikt. Met verkeerde kammen en borstels kunt u de vacht beschadigen, waardoor hij juist makkelijker gaat klitten.

Er dient ook gelet te worden op de nagels, huidaandoeningen en op parasieten. U kunt uw hond preventief behandelen tegen vlooien, teken, mijten en wormen.

Wij hebben een ruim assortiment hondenvoer en andere hondenbenodigdheden. Wij kunnen hierbij u een passend advies geven.