Een kat is een gezelschapsdier, waar je veel aandacht en liefde van kan krijgen. Een kat vraagt ook om de juiste voeding, verzorging en benodigdheden.

Voeding en benodigdheden voor uw kat

Een goede voeding hangt af van o.a. de leeftijd, ras en levensbehoeften van de kat.

Een kat is een echte jager, door speeltjes te geven kan hij zijn natuurlijk gedrag nabootsen. Een kat houdt graag zijn nagels bij. Als een kat niet veel buiten komt is een krabpaal zeer aan te raden.

Aangezien u niet met uw kat eruit hoeft, is een kattenbak wel noodzakelijk. Zo kan uw kat zijn behoeften doen. Aangeraden wordt 2 kattenbakken per kat. De kattenbak moet ook voorzien worden van kattenbakgrit, hier zijn veel verschillende soorten van. Want niet alle katten accepteren alle soorten kattenbakgrit. Ook dient het om dagelijks de kattenbakken te controleren en zo nodig schoonmaakt te worden. Aangezien katten graag op een schoon kattenbak zitten en niet de behoefte in huis doen.

Vachtverzorging, Nagels en parasietenbestrijding

Voor katten is de vachtverzorging erg belangrijk voor de welzijn en gezondheid van de kat. U dient regelmatig uw kat te borstelen of te kammen.

Hoe vaak u uw kat moet kammen en met welke kammen of borstels, is afhankelijk van volgende aspecten; het ras, de leeftijd, de dichtheid, structuur en lengte van de vacht, de leefomgeving en hoe goed de kat zichzelf bijhoudt. Ondanks dat een kat zijn eigen nagels bijhoudt is het wel, moet u de nagels wel wekelijks controleren. Te lange nagels moeten alsnog worden bijgeknipt. Dit doet u met een nagelschaartje voor katten.

Voor een goede verzorging van uw kat is het zeer belangrijk om uw kat preventief te behandelen tegen vlooien, teken, mijten en wormen. Het is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van uw kat maar ook voor uw eigen gezondheid

Wij hebben een ruim assortiment kattenvoer en andere kattenbenodigdheden. Hierbij kunnen wij u een passend advies geven.