Een grote vijver met Koi Karpers of een aquarium met tropische vissen geeft veel kleur en sfeer in of rond uw huis.

Voeding en benodigdheden voor uw vissen

Er zijn heel veel soorten vissen voor uw vijver, aquarium of viskom.

In een viskom worden vooral kleinere koudwatervissen gehouden die gemakkelijk te verzorgen zijn zoals goudvissen, leeuwenkop en de sluierstaarten.

Grotere en sterkere koudwatervissen worden vaak in een vijver gehouden. Bijvoorbeeld: Goudwindes en Shubunkin en Karpers.

Tropische vissoorten worden voornamelijk gehouden in aquarium. Zoals Guppy’s, Neon-tetra’s, Platy’s en Zwaaddragers. Dit zijn zoetwatervissen. Er bestaan ook tropische zoutwatervissen dat zijn: Anemoonvissen en Picasso Doktersvis

Voeding voor uw vis is afhankelijk van welke vissoort uw in huis heeft. Het meest standaard voer is vlok of korrelvoer. Er zijn speciale vlokken voer voor zowel koud als warmwatervissen. Korrels worden meestal aan vijvervissen gevoerd.

Daarnaast zijn planten ook belangrijk voor zuurstofgehalte in de vijver, aquarium en viskom. Het is ook zeer raadzaam om voor uw vijver, aquarium of viskom een voedzame bodem te leggen voor het behoud van uw planten.

Een filterpomp is nodig om het water vers en zuiver te houden. Deze filterpomp zuigt aan de ene zijde water aan en komt aan de andere zijde weer in het aquarium of vijver. Door de verschillende soorten filtermaterialen wordt het water gezuiverd. Hierdoor wordt het water in beweging gebracht.

Bij een aquarium met tropische vissen is behalve de filterpomp ook de thermostaat heel belangrijk. Deze regelt de temperatuur in het aquarium. Als de watertemperatuur te hoog of te laag is kunnen de vissen ziek worden. Het watertemperatuur hoort 25 graden te zijn.

Om uw aquarium wat meer sfeer te geven kunt u er ook nog verschillende decoraties in het doen. Zoals stenen of beeldjes. De decoratie heeft als extra functie dat het een schuil- en rustplaats creëert voor de vissen.