Het zingen van een vogel maakt het altijd wel gezellig in huis. Onder de vogels vallen o.a.  kanaries, parkieten, zebravinken, amandines, goudbuikjes, Japanse meeuwtjes, rijst-vogels, zilverbekjes en (dwerg) papegaaien.

Pluimvee zijn dieren die gehouden worden voor productie (eieren, vlees en veren). Dit zijn kippen, ganzen, eenden, kalkoenen en parelhoenders.

Voeding en benodigdheden voor uw vogels

Er zijn veel verschillende soorten vogels. Daardoor zijn er ook veel verschillende soorten voer. Hier de soorten voer op een rij en voor welke vogels het geschikt is.

Tropisch zaad: Is geschikt voer voor bijna alle tropische vogels.
Kanariezaad: Is speciaal ontwikkeld voor de kanarie.
Wildzangzaad: Dit is geschikt voor vinken en sijzen.
Parkietenzaad: Deze voeding is geschikt voor grasparkieten.
Parkietenzaad grof: Geschikt voor de grotere parkieten en agaporniden (Dwergpapegaaien).
Papegaaienvoer: Dit is geschikt voor de grotere papegaaien.

Andere aanvullende voedingsmiddelen zijn grit en eivoer.

Ook qua andere benodigdheden kooi of volière is zeer afhankelijk van wat voor soort vogel uw heeft. Een zebravink heeft minder ruimte nodig dan een papegaai. Het is wel belangrijk dat uw vogel genoeg ruimte krijgt om zijn vleugels te strekken.

De kooi of volière moet wel voorzien worden van bodembedekking, voer en drinkbakken en volière/kooi speeltjes

Voeding en benodigdheden pluimvee

Het voer van de pluimvee bestaat meestal uit; (leg)korrel en gemengd graan. Hier kan grit op  aangevuld worden. Dit is voor het ontwikkelen van de eischaal en voor het beter verteren van de voeding.

Pluimvee heeft veel ruimte nodig een groot hok met ren is een groot uitkomst voor kippen, kalkoenen en parelhoenders.

Aangezien ganzen en eenden watervogels zijn, is een vijver in de tuin noodzakelijk. Behalve dat ze uit de vijver drinken en wassen, planten zich er ook in voort. De grootte van de vijver hangt af van het aantal eenden dat je houdt.

Parasietenbestrijding bij vogels en pluimvee

Voor de gezondheid van uw vogel of pluimvee is het belangrijk ze preventief te beschermen tegen parasieten. Zoals mijten, vlooien en luizen.